Judoclub Bocholt
start     nieuws     folder     geschiedenis     clubgeschiedenis     waar & wanneer     foto's     activiteiten     contact

Tornooi te Genk in het weekend van 23-24 januari

Ik ga beginnen met onze nieuwste aanwinst onder de competiteurs : Koen Daniëls
Normaal begin ik bij de eerste wedstrijd, en ga ik zo verder naar de tweede en derde.
Dat ga ik deze keer niet doen. Ik ga trouwens enkel de derde wedstrijd kort beschrijven.

Koens derde wedstrijd verliep...

Welkom op de website van judoclub Bocholt!

Als je al tot hier geraakt bent heb je waarschijnlijk al enig idee wat judo is, of wil je up-to-date blijven over het reilen en zeilen van onze club en zijn leden. Wel, voor degenen die judo al vaag kennen, zal ik hier in het kort de principes van het judo verduidelijken, zonder te technisch of te specifiek te worden.

Het belangrijkste principe van het judo als gevechtsport is meegeven om te overwinnen. Net zoals een tak die te veel sneeuw draagt doorbuigt, en daardoor de sneeuw laat vallen, wordt in het judo ook de kracht van de ander gebruikt om die ander te 'overmeesteren'.

Maar judo is meer dan een sport, het is ook een 'way-of-life' - levenswijze - die op 2 eenvoudige regels gebaseerd is, namelijk 'yita kyu' en 'ziryoku zenyou'. Het eerste wil zoveel zeggen als 'onderlinge voorspoed voor een algemeen welzijn', en het tweede wil zeggen, 'minimum inspanning, maximum doeltreffendheid'.

Als je zelf wilt ervaren wat die woorden inhouden, zien we jou en je familie, vrienden en vriendinnen graag op één van onze volgende trainingen, op woensdag of vrijdag - zie ook waar en wanneer?
© Judoclub Bocholt 2006 - 2015  |  alle rechten voorbehouden  |